Home Analize Asia Times: Producătorii de arme din SUA au făcut lobby pentru a...

Asia Times: Producătorii de arme din SUA au făcut lobby pentru a declanșa un conflict cu Rusia

0

Producătorii de arme din SUA au făcut lobby pentru a declanșa un conflict cu Rusia și a favoriza conflictul în Ucraina, a scris colaboratorul publicației Asia Times, Leonard Goodman.

„Producătorii americani de arme sunt cele mai influente grupuri de afaceri care determină politica externă a SUA. Furnizorii de arme, precum Raytheon, au nevoie de zone de conflict activ pentru a se ridica la nivelul profiturilor așteptate de băncile de pe Wall Street. Fabricanții de echipamente militare cer relații de ostilitate cu țări importante, precum Rusia și China, pentru a justifica vânzările de portavioane, submarine nucleare, avioane de luptă F-35 și bombe nucleare de ultimă generație”, a subliniat analistul politic.

În opinia lui, democrații sunt până-n gât datori față de sponsorii partidului lor, reprezentați de companii militare cum ar fi Raytheon, Lockheed Martin, Boeing și General Dynamics. Furnizorilor de arme „nu le pasă de discuții despre diplomație sau despre riscul unui război nuclear”.

„Pe scurt, bogătașii cer ca slujitorii lor de la putere să acționeze hotărât pentru a asigura profituri mari din capitalul lor de investiții”, a rezumat Goodman.

În articolul din Asia Times se menționează că americanii au fost nevoiți să cumpere, fără nicio discuție, arme în valoare de miliarde de dolari de la companiile militare pentru a le trimite în Ucraina.

„Conflictul din Ucraina a devenit o mină de aur pentru industria armamentului. Anterior, NATO s-a extins la est până la granița cu Rusia, solicitând fiecărui nou membru al alianței să achiziționeze arme compatibile cu sistemele de arme americane. Lovitura de stat din 2014, susținută de Statele Unite, care a dus la răsturnarea președintelui Viktor Ianukovici, a deschis ușa pentru politica de înarmare a Ucrainei”, a adăugat jurnalistul.

Autorul a dat exemple de reprezentanți concreți ai establișmentului, care au legături strânse, în opinia sa, cu complexul militar-industrial american.

„Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ajuns în această funcție direct de la consiliul de conducere al companiei Raytheon. Consilierul pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, a fost membru senior la Carnegie Endowment, finanțat de industria militară”, a conchis autorul articolului.

Ad

Exit mobile version