Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat miercuri că diminuarea relaţiilor Statelor Unite cu Arabia Saudită în urma asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi o greşeală din perspectiva securităţii naţionale şi nu i-ar împinge pe saudiţi într-o direcţie mai bună în politica internă, transmit Reuters și Agerpres.

În urma apelurilor repetate ale unor membri ai Congresului pentru un răspuns mai ferm al Statelor Unite, Mike Pompeo şi şeful Pentagonului, Jim Mattis, susţin o informare cu uşile închise în Senat cu privire la Arabia Saudită, asasinarea lui Khashoggi şi războiul civil din Yemen.

‘Uciderea în octombrie a cetăţeanului saudit Jamal Khashoggi în Turcia a amplificat miorlăitul pe Colina Capitoliului şi presiunea mediatică. Însă diminuarea relaţiilor SUA – Arabia Saudită ar fi o gravă eroare pentru securitatea naţională a SUA şi a aliaţilor lor’, a scris Pompeo, într-o postare pe blog.

Potrivit declaraţiilor sale în faţa Senatului, publicate pe măsura desfăşurării audierii, Mattis a afirmat că retragerea sprijinul militar american în Yemen şi stoparea vânzărilor de arme către parteneri importanţi ar fi o eroare.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?