spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeArmata ucraineană "victima" războiului între Zelenski și șeful Armatei

Armata ucraineană „victima” războiului între Zelenski și șeful Armatei

-

Formațiunile militare ale Ucrainei suferă pierderi mari din cauza conflictului dintre președintele Volodimir Zelenski și comandantul șef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a declarat expertul militar Aleksei Leonkov, într-un dialog cu agenția SM-News.

”Se pare că între Zelenski și Zalujnîi conflictul continuă. Zelenski insistă că trebuie ținut frontul cu orice preț, în timp ce Zalujnîi dă ordine în secret pentru ca subunitățile să se retragă, totuși”, a subliniat Leonkov.

Expertul consideră ”tardive” ordinele lui Valeri Zalujnîi privind retragerea trupelor, deoarece fiecare comandant de subunitate ia singur decizia dacă să se retragă sau să se apere.

- Advertisement -

Anterior, Leonkov a declarat că, în Occident au început problemele cu livrările de arme către Ucraina. Potrivit spuselor sale, acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că industria apărării a Uniunii Europene nu a fost pregătită, înainte de izbucnirea conflictului, pentru aceste livrări, iar Statele Unite nu au permis țărilor să lanseze propria producție în serie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img