spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAnalizeAnularea facilităților fiscale din construcții ar duce la o scădere a salariilor...

Anularea facilităților fiscale din construcții ar duce la o scădere a salariilor și o creștere a muncii la negru

-

Anularea facilităților fiscale din construcții ar duce la o scădere a salariilor și o creștere a muncii la negru. Iată poziția Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), care a trimis o scrisoare deschisă autorităților, în condițiile în care statul ar intenționa să elimine beneficiile oferite prin lege, acum câțiva ani.

Facilitățile fiscale pe salariile din construcții au dus la crearea a peste 100.000 de locuri de muncă, precizează directoarea generală a FPSC, Adriana Iftime.

Ea critică la RFI o eventuală eliminare a facilităților: ”Am fost pur și simplu luați prin surprindere, pentru că decizia este extraordinar de importantă și are foarte multe consecințe (…). Problema aceasta a fost discutată mult prea simplist, fără să fi fost analizat procesul, în ansamblul lui, cu toate cele ce decurg din această decizie”.

În opinia sa, ”PNRR-ul este un program pe care guvernanții l-au anunțat ca fiind al investițiilor și după cifre chiar așa pare să fie. Așadar, am un proiect sau o strategie cum nu prea am mai avut până acum în zona construcțiilor și tocmai acest domeniu este atacat de o decizie care nu a fost suficient discutată cu mediul de afaceri”.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...