spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSocialANM: Temperaturile, ușor peste normal pe partea de sud a teritoriului, în...

ANM: Temperaturile, ușor peste normal pe partea de sud a teritoriului, în noiembrie și decembrie

-

Temperaturile vor fi în sudul țării ușor peste normalul perioadei în noiembrie și decembrie, iar în ianuarie în partea de nord și centru s-ar putea situa sub normal, a declarat directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, într-o conferință pe teme de energie.

„Pentru noiembrie și decembrie, așteptăm ca temperaturile să fie ușor peste normal pe partea de sud a teritoriului și să se încadreze sau să fie apropiate de norme în celelalte regiuni. Pe de altă parte, precipitațiile par a se încadra în norme în aceste regiuni în care așteptăm temperaturi mai ridicate și să fie ușor peste normă în restul teritoriului, mai ales pe partea de vest. Pentru ianuarie, estimările arată că pe partea de nord și de centru să fie temperaturi sub normalul perioadei, iar ca precipitații ar putea apărea un excedent în toate regiunile țării”, a spus Georgescu.

- Advertisement -

Potrivit acesteia, luna noiembrie va fi „destul de ploioasă”.

„Pentru luna noiembrie și pentru decembrie, așteptăm un regim al temperaturilor care să fie ușor peste normă pentru partea de sud a țării și să se încadreze în normalul perioadei pentru celelalte regiuni. Din punct de vedere al precipitațiilor, luna noiembrie pare a fi destul de ploioasă, între ghilimele, și cantitățile să fie mai apropiate de normă pe partea de sud, exact acolo unde temperaturile pot fi mai ridicate. În perioada de iarnă plouă mai puțin decât vara. Chiar dacă noi spunem că luna va fi cu mai multe precipitații decât normal, în niciun caz nu trebuie să ne așteptăm să avem precipitații atât de multe cum avem într-o lună de primăvară sau vară. Luna decembrie seamănă destul de mult cu luna noiembrie din punct de vedere al estimării temperaturilor, cu mențiunea că temperatura medie în decembrie este mai scăzută, de la lună la lună temperatura medie scade cam cu 4 grade. Există semnal că putem avea temperaturi mai ridicate în medie lunară pe partea de est și chiar și de vest a teritoriului. Ca precipitații, semnalul este destul de asemănător”, a afirmat oficialul ANM.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img