spot_img
24.6 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăSpecialAngela Merkel dă înapoi: Amenințările nu sunt modul de a ajunge la...

Angela Merkel dă înapoi: Amenințările nu sunt modul de a ajunge la un acord în criza refugiaților

-

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat marți împotriva ‘amenințărilor’ cu sancțiuni la adresa statelor care se opun cotelor de primire a imigranților, o măsură despre care ministrul german de interne a vorbit în cursul dimineții, relatează AFP și Reuters, conform Agerpres.

- Reclama -

Cred că trebuie să reușim să creăm un nou spirit european (…) dar amenințările nu sunt modul de a ajunge la un acord, a declarat ea în cadrul unei conferințe de presă, a doua zi după eșecul negocierilor privind repartiția noului lot de 120.000 de refugiați, pentru preluarea cărora Comisia a propus introducerea de cote obligatorii. ‘Nu am ajuns în punctul în care să mă gândesc că trebuie să amenințăm’, a adăugat el.

‘Am căutat mereu discuția, chiar discuții foarte lungi, când au existat păreri divergente în Europa și nu este pentru prima dată’, a adăugat ea.

‘Până în prezent am găsit soluții. Acest optimism mă ghidează chiar dacă de această dată este foarte dificil și de data aceasta există obstacole mai importante de depășit’, a mai spus cancelarul german.

Potrivit acesteia, întrebarea care se pune este ‘cum funcționează acum această Europă când este vorba despre valori umane? Care este acest spirit european pe care l-am elogiat atât de des?’

Germania și Austria vor desfășurarea, săptămâna viitoare, a unui summit al șefilor de stat și de guvern din UE privind criza migratorie, cerere formulată și de Slovacia, care se opune cu fermitate sistemului de repartiție a imigranților solicitat de Berlin.

‘Este o problemă pentru Uniunea Europeană în întregul său, de aceea ne-am pronunțat pentru desfășurarea săptămâna viitoare a unui Consiliu extraordinar al UE’, a declarat Angela Merkel la Berlin în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său austriac, Werner Faymann.

‘Timpul presează, nu putem aștepta până la jumătatea lui octombrie’, a adăugat ea, subliniind că președintele Consiliului European, Donald Tusk, va vedea acest lucru.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img