spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăExterneAngela Merkel cere Facebook să acționeze energic împotriva celor care postează mesaje...

Angela Merkel cere Facebook să acționeze energic împotriva celor care postează mesaje împotriva refugiaților

-

Cancelarul german Angela Merkel consideră că rețeaua de socializare Facebook ar trebui să acționeze într-un mod mai energic împotriva utilizatorilor care postează mesaje xenofobe sau care incită la violență, consemnează agenția EFE dintr-un interviu acordat cotidianului Rheinische Post, șefa guvernului de la Berlin făcând astfel aluzie la mesajele ce arată resentimentele apărute în rândul populației în urma valului de refugiați, conform Agerpres.

Citiți și Noapte bună, Merkel! Comandanți ai grupărilor teroriste se află deja în Berlin – FOTO

- Advertisement -

‘Atunci când persoane, folosind identitatea lor, incită la violență pe rețelele de socializare, nu doar statul trebuie să acționeze, ci și compania Facebook trebuie să ia măsuri împotriva acestor mesaje’, a spus Angela Merkel în interviul ce va fi publicat vineri. În opinia ei, Facebook are deja reguli pentru astfel de situații și aceste reguli trebuie aplicate.

Deși rețeaua de socializare Facebook permite o comunicare ‘mai dezinhibată’, cancelarul german s-a arătat sceptică asupra caracterului inofensiv al dezbaterilor pe internet. Ea a amintit că xenofobia nu este ceva nou și manifestările extremei drepte sunt de asemenea expuse în public. ‘Din acest motiv, cer tuturor să se împotrivească oamenilor care au ură în inimă și să stea departe de ei. Aceștia nu doresc nimic bun’, a mai spus Angela Merkel.

- Advertisement -

În ultimele luni în Germania s-au înmulțit atacurile asupra centrelor de primire a refugiaților, acțiuni puse de guvernul de la Berlin pe seama extremei drepte.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img