spot_img
28 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneAFACEREA NEMȚEASCĂ A REFUGIAȚILOR: Ministrul german al Economiei RECUNOAȘTE

AFACEREA NEMȚEASCĂ A REFUGIAȚILOR: Ministrul german al Economiei RECUNOAȘTE

-

Germania mizează pe integrarea a milioane de imigranţi pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă şi a menţine creşterea economică în următoarele decenii, a declarat joi, în Parlament, ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel.

- Reclama -

Potrivit estimărilor experţilor germani, populaţia activă a Germaniei se va diminua cu şase milioane de oameni până în anul 2030, pe fondul ratei scăzute de natalităţii. Deficitul forţei de muncă riscă să genereze probleme pentru menţinerea ritmului economiei germane.

CITIȚI ȘI:Reuters dezvăluie ce se află în spatele implicării Germaniei în criza refugiaților

„Dacă reuşim să îi pregătim rapid pe cei care vin şi să îi integrăm pe piaţa muncii, vom putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale viitorului economic al Germaniei – deficitul de forţă de muncă”, a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, citat de Reuters.

Guvernul Angela Merkel a adoptat o atitudine deschisă faţă de primirea imigranţilor din Orientul Mijlociu şi din Africa, iar, conform estimărilor, anul acesta în Germania ar urma să ajungă aproximativ 800.000 de extracomunitari. Miercuri, social-democratul Sigmar Gabriel, care este şi vicecancelar, afirma că Germania poate asimila circa 500.000 de imigranţi anual timp de mai mulţi ani. Politicienii altor state europene au criticat atitudinea flexibilă a Germaniei faţă de venirea clandestinilor.

CITIȚI ȘI:Angela Merkel cere Facebook să acționeze energic împotriva celor care postează mesaje împotriva refugiaților

Cu toate acestea, afluxul de imigranţi nu va fi atât de uşor de asimilat. Deşi unii imigranţi, în principal cei din Siria, au studii superioare, circa 20 % sunt analfabeţi, a notat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. În acest caz, imigranţii riscă să îngreuneze situaţia socială din Germania. Numărul beneficiarilor de indemnizaţii sociale ar putea creşte cu 460.000, a admis ministrul Muncii, Andrea Nahles.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...