spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăExterneANEXAREA ”PARȚIALĂ” A CISIORDANIEI DE ISRAEL: Secretarul general al ONU acuză

ANEXAREA ”PARȚIALĂ” A CISIORDANIEI DE ISRAEL: Secretarul general al ONU acuză

-

O anexare parţială a Cisiordaniei de către Israel ar fi „o încălcare gravă a dreptului internaţional”, a afirmat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, după declaraţiile în acest sens ale premierului Benjamin Netanyahu, care aspiră să fie reales la scrutinul din 17 septembrie, informează AFP şi Reuters.

- Reclama -

Declarându-se „îngrijorat” de declaraţiile premierului israelian, Antonio Guterres a reafirmat că o astfel de evoluţie ar fi „devastatoare pentru posibilitatea relansării negocierilor şi a păcii regionale, subminând grav viabilitatea soluţiei celor două state”, soluţie faţă de care ONU rămâne angajată, a precizat el.

Premierul israelian a promis să anexeze o porţiune strategică a Cisiordaniei ocupate, în special Valea Iordanului şi partea de nord a Mării Moarte dacă va câştiga alegerile din 17 septembrie.

Marţi, ONU a reacţionat în termeni aproape asemănători, prin intermediul purtătorului de cuvânt Stéphane Dujarric, denunţând intenţiile premierului Benjamin Netanyahu în cazul câştigării scrutinului. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...