spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăhighlightANAF a comunicat CNA: Antenele NU SUNT în situaţia iminentă a unei...

ANAF a comunicat CNA: Antenele NU SUNT în situaţia iminentă a unei mutări

-

Opt membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) s-au întâlnit, luni, cu reprezentanţii ANAF pentru a discuta despre evacuarea televiziunilor grupului Intact, membrul CNA Valentin Jucan spunând că acestea nu sunt în situaţia iminentă a unei mutări, care să implice întreruperea semnalului, transmite Mediafax.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care CNA a decis, în şedinţa din 18 februarie, să transmită ANAF o scrisoare prin care să comunice preocuparea Consiliului în legătură cu situaţia evacuării celor cinci televiziuni ale trustului Intact din sediile lor şi posibile evoluţii negative, cum ar fi riscul unei întreruperi de emisie în cazul acestora.

- Advertisement -

Potrivit lui Valentin Jucan, reprezentanţii ANAF au explicat că notificarea pe care a primit-o trustul Intact săptămâna trecută invoca un articol din legislaţie ce făcea referire la „evacuarea de bunăvoie”.

Potrivit lui Valentin Jucan, în privinţa proceselor dintre ANAF şi trustul Intact, reprezentanţii Agenţiei le-au mai spus membrilor CNA, că, „dacă pe fond unele au fost câştigate de Intact, în faza finală toate au fost câştigate de ANAF”.

- Advertisement -

Totodată, notificarea de evacuare primită de trustul Intact de la ANAF pe 15 ianuarie a fost contestată în instanţă. Mai mulţi membri ai CNA presupun că ANAF va încerca să obţină o sentinţă judecătorească pentru evacuare, pe care trustul Intact, de asemenea, o va contesta, fapt care va crea o perioadă de timp de mai multe luni în care grupul de media îşi va putea muta operaţiunile în noi sedii.

„În continuare televiziunile emit din acelaşi loc, nimeni nu le-a scos cu forţa”, a mai spus Valentin Jucan. „Dânşii urmează acum să conteste în instanţă evacuarea şi abia după ce instanţa… directorul (din ANAF, n.r.) spunea, dar cu rezerve evident, trebuie să avem o marjă şase-şapte luni, iar procedura asta, ţinând cont şi de vacanţa judecătorească, poate să dureze şase-şapte luni. Poate să dureze mai mult, poate să dureze mai puţin”, a spus Jucan.

„Dar un lucru este clar din punctul nostru de vedere: niciuna din televiziunile trustului Intact nu este în situaţia iminentă a unei mutări care să presupună întreruperea semnalului, pentru o perioadă de timp, chiar dacă notifică sau nu CNA”, a subliniat membrul CNA. „Dacă notifică CNA, dânşii au la dispoziţie 90 de zile în care pot să stea cu emisia întreruptă. Dar ei nu vor fi în această situaţie. Niciodată. Nici CNA nu îşi propune să aducă trustul Intact într-o astfel de situaţie, nici ANAF. Doar prin voinţă proprie închid sau nu semnalul”, a mai spus Valentin Jucan.

El a mai afirmat că, potrivit discuţiilor cu reprezentanţii ANAF, scopul Agenţiei este să valorifice acel spaţiu, în care funcţionează mai multe firme, nu doar Antenele. De aceea este necesară evacuarea, pentru ca sediul să poată fi scos la licitaţie, a spus Jucan, precizând că, potrivit instanţei, Antena nu mai are calitatea de chiriaş în acea clădire.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img