spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeAmericanii recunosc că au lăsat Afghanistanul pe mâna talibanilor

Americanii recunosc că au lăsat Afghanistanul pe mâna talibanilor

-

Pentagonul a declarat luni că situaţia securităţii în Afganistan „nu merge în direcţia corectă” în timp ce militanţii talibani au capturat o a şasea capitală de provincie afgană, relatează Reuters.

- Reclama -

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Statele Unite sunt profund îngrijorate în legătură cu această tendinţă, menţionând că forţele de securitatea afgane au capacitatea de a lupta împotriva grupului de insurgenţi.

Talibanii au preluat controlul luni asupra oraşului Aibak, în nordul Afganistanului, aceasta fiind a şasea capitală de provincie care cade în mâinile insurgenţilor în ultimele patru zile, notează AFP, citând surse de la faţa locului.

Astfel, talibanii controlează de acum şase din cele 34 capitale de provincii în Afganistan, după ce duminică au preluat Kunduz, marele oraş din nord-estul Afganistanului, Taloqan, situat la 50 km la est de acesta, şi Sar-e-Pul, 400 km mai la vest.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...