spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeAmericanii nu dau Ucrainei noi capabilităţi semnificative sau mijloace de apărare antiaeriană

Americanii nu dau Ucrainei noi capabilităţi semnificative sau mijloace de apărare antiaeriană

-

Noul pachet de asistenţă de securitate al administraţiei Biden pentru Ucraina ar urma să includă muniţii şi vehicule, dar nu şi noi capabilităţi semnificative sau mijloace de apărare antiaeriană, au declarat vineri pentru Reuters doi oficiali americani cu privire la pachetul de 725 de milioane de dolari.

- Reclama -

Acest pachet, care ar putea fi anunţat chiar vineri, este primul după valul de atacuri cu rachete din partea Rusiei asupra infrastructurilor civile şi zonelor rezidenţiale de pe teritoriul Ucrainei în ultimele zile.

Cei doi oficiali au declarat, sub rezerva anonimatului, că momentul anunţării pachetului de arme, la fel şi conţinutul şi valoarea sa s-ar putea schimba până în ultima clipă.

Unul dintre aceştia a spus că, deşi nu se aşteaptă ca pachetul să includă echipamente împotriva atacurilor cu rachete, precum cele de la începutul acestei săptămâni în Ucraina, el a fost conceput pentru a consolida capacitatea Ucrainei de a învinge Rusia în contraofensiva care a dus la mari câştiguri teritoriale în ultimele săptămâni.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img