spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeAmericanii nemulțumiți de interzicerea de către UE a importurilor anumitor bunuri

Americanii nemulțumiți de interzicerea de către UE a importurilor anumitor bunuri

-

Oficialii americani au cerut UE să amâne interzicerea importurilor anumitor bunuri, inclusiv ciocolată și scutece, a căror producție este legată de defrișare, argumentând că ar dăuna producătorilor americani, a raportat Financial Times, citând o solicitare scrisă adresată Comisiei Europene.

- Reclama -

„Îndemnăm Comisia Europeană să amâne punerea în aplicare a acestei hotărâri și aplicarea ulterioară a sancțiunilor până când aceste probleme semnificative vor fi rezolvate”, au spus într-o scrisoare trimisă CE de către secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo, secretarul pentru Agricultură, Thomas Vilsack, și reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tayei.

- Advertisement -

Potrivit publicației, o viitoare lege a UE va obliga importatorii să furnizeze documente care să confirme că nu a fost comisă nicio defrișare în producția de mărfuri, de la ciocolată până la mobilier și produse animale. Într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene, oficialii americani au spus că legea creează „probleme critice” producătorilor americani.

Scrisoarea a fost trimisă cu șapte luni înainte ca legea să intre în vigoare. Alți parteneri comerciali, în special marile țări producătoare de ulei de palmier, Indonezia și Malaezia, au cerut de asemenea Bruxelles-ului să întârzie punerea în aplicare a legii.Comisia Europeană a confirmat că a primit o scrisoare de la administrația SUA și a spus că va răspunde în timp util.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img