Americanii lui Gitenstein, omul de la dreapta lui Biden, pun presiune pe listarea Hidroelectrica

0
180

Listarea Hidroelectrica continuă să fie o prioritate pentru Fondul Proprietatea, dar mediul politic şi cadrul legislativ volatil din acest moment îngreunează progresul listării, a afirmat, vineri, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments şi Manager de Portofoliu al Fondulului Proprietatea.

Mark Gitenstein (73 de ani), fostul ambasador al SUA la București în perioada 2009 – 2012, face parte din echipa de tranziție anunțată de președintele-ales, Joe Biden, potrivit site-ului oficial. Informația, publicată în premieră de Profit.ro, confirmă relația de prietenie de aproape 40 de ani între Gitenstein și Biden, care au lucrat îndeaproape în Senatul SUA, dar și atunci când Biden era vicepreședintele SUA.În acest moment, Mark Gitenstein este consilier senior pentru comerț internațional la compania de avocatură Mayer Brown, dar și membru în board-ul Fondului Proprietatea, care deține acțiuni la majoritatea marilor companii de stat din România.

„Listarea Hidroelectrica continuă să fie o prioritate pentru noi, din păcate însă mediul politic şi cadrul legislativ volatil din acest moment îngreunează progresul listarii. În acest moment consilierii juridici şi de capital au fost numiţi pentru potenţiala listare pe bursă a Hidroelectrica”, a spus Johan Meyer într-o conferinţă de presă, întrebat despre listarea Hidroelectrica.

Potrivit acestuia, cea mai mare problemă rămâne dezacordul dintre Guvern şi Parlament, ce creează un blocaj atât pentru listarea Hidroelectrica, cât şi pentru piaţa de capital românească, iar cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru acţionari este să le oferi acestora stabilitate şi predictibilitate.

„Hidroelectrica este pregătită pentru un IPO, însă este în continuare nevoie de sprijin politic. Sperăm ca după alegerile din decembrie să progresăm în procesul listării”, a spus Johan Meyer.