spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăArmataAmericanii au început instalarea sistemului antirachetă în Coreea de Sud

Americanii au început instalarea sistemului antirachetă în Coreea de Sud

-

Militarii americani din Coreea de Sud au început instalarea sistemului antirachetă THAAD, a informat miercuri agenția Yonhap.

- Reclama -

În timp ce localnicii protestau vehement, șase camioane au transportat, se pare, radarul de înaltă performanță și alte componente ale THAAD (acronim pentru Terminal High Altitude Area Defense — apărare zonală finală la mare altitudine) în interiorul bazei din Seongju, un fost teren de golf din sudul țării, preluat de forțele SUA din Coreea de Sud (USFK) de la guvernul de la Seul în urmă cu doar șase zile.

Autoritățile au afirmat că încă nu s-a efectuat monitorizarea de mediu comună, necesară conform acordului bilateral americano-sud-coreean privind forțele armate (SOFA). Acordul privind THAAD a fost semnat anul trecut, iar capacitatea operațională completă ar urma să fie realizată înainte de sfârșitul lui 2017.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...