Adulții cu handicap grav și rudele lor până la gradul IV puși la plată

0
131

Adulții cu handicap grav, care stau de-o viață în instituțiile statului, vor trebui acum să plătească 900 de lei pe lună, deși nu au câștigat vreodată bani. De fapt nu ei, ci rudele lor, chiar până la gradul IV. Este o lege dată în septembrie anul trecut, iar cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au apelat la instituțiile specializate pentru a căuta rudele cu pricina, ca să le ceară bani, scrie Pandurul.

În situaţia în care rudele de gradul I nu au bani să plătească, atunci se identifică rudele chiar până la gradul IV, astfel încât suma respectivă să fie acoperită. „Dacă nu sunt identificate persoane, pentru că avem situaţii la Bâlteni cu persoane care sunt din alte judeţe şi acolo este foarte dificilă identificarea lor, în această situaţie contribuţia rămâne în sarcina statului, dar numai după ce se fac toate demersurile astea. Numai la adulţi se întâmplă aceste lucruri. Legea s-a modificat în septembrie anul trecut”, a mai declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

În situaţia în care se identifică totuşi rude care au venituri, însă refuză să plătească această contribuţie, DGASPC Gorj îi va acţiona în judecată.