spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeAmerica încercuiește militar China printr-un lanț de insule

America încercuiește militar China printr-un lanț de insule

-

Statele Unite continuă să construiască baze militare în apropierea Chinei în efortul de a descuraja forțele navale chineze prin „primul lanț de insule”, o linie de insule situate în apropierea Asiei continentale, scrie Washington Post.

Bazele militare americane de pe aceste insule ar putea împiedica navele chineze să părăsească Marea Chinei de Sud și să intre în apele deschise ale Pacificului dacă izbucnește războiul.

- Advertisement -

În special, 400 dintre cele mai moderne modele de rachete de croazieră Tomahawk au fost trimise în Japonia, iar un nou tip de regiment marin, antrenat să conducă operațiuni de luptă pe insule mici și să distrugă nave, a fost transferat la Okinawa. În plus, Pentagonul a obținut acces la un număr mare de aerodromuri și baze navale din Filipine, reducând nevoia SUA de portavioane care ar deveni ținte ale rachetelor și submarinelor chineze în cazul unui conflict.

Conducerea chineză, condusă de Xi Jinping, urmărește cu alarmă ceea ce se întâmplă, scrie publicația, și acuză Statele Unite că încearcă să încercuiască țara.

- Advertisement -

„2023 este cel mai transformator an pentru forțele americane din Indo-Pacific dintr-o generație”, a evaluat anterior secretarul adjunct al Apărării pentru Afaceri de Securitate Indo-Pacific, Eli Ratner. Schimbarea cheie a fost distribuirea trupelor americane în unități mici, dar foarte mobile, într-un arc în regiune, mai degrabă decât concentrarea pe baze mari.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img