spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeAmerica forțează Bucureștiul să ia atitudine după ce Iranul a ucis un...

America forțează Bucureștiul să ia atitudine după ce Iranul a ucis un român: Timp de 3 zile autoritățile române s-au ascuns

-

Statele Unite au promis luni un ”răspuns colectiv” cu aliaţii lor împotriva Iranului după atacul mortal asupra unui petrolier administrat de un miliardar israelian în Marea Arabiei, atac în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi membri ai echipajului navei, un român şi un britanic, relatează AFP.

- Reclama -

”Suntem în legătură strânsă şi ne coordonăm cu Regatul Unit, Israel, România şi alte ţări. Şi va exista un răspuns colectiv”, a declarat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, care a acuzat cu o zi înainte Iranul de comiterea atacului.

- Advertisement -

Bucureștiul a ezitat timp de 3 zile să ia o poziție după ce cetățeanul român a fost ucis. Până acum România a avut o poziție mai degrabă pozitivă față de regimul de la Teheran.

„Iranul continuă să acţioneze într-o manieră teribil de iresponsabilă”, a afirmat, de asemenea, secretarul de stat al SUA, în faţa presei, la Washington. „Actele iraniene sunt o ameninţare directă la adresa libertăţii de navigaţie”, a adăugat el.

- Advertisement -

Duminică, responsabilul american a vorbit despre un ”răspuns adecvat şi iminent” în coordonare cu aliaţii Statelor Unite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img