spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeAmbasadorul ucrainean la Berlin se răstește la Germania: Provoacă o mare nemulțumire...

Ambasadorul ucrainean la Berlin se răstește la Germania: Provoacă o mare nemulțumire în societatea ucraineană

-

Germania are o responsabilitate morală pentru viitorul Ucrainei și, prin urmare, este obligată să vândă arme la Kiev, astfel încât țara să se poată apăra împotriva pretinsei agresiuni ruse, a susținut ambasadorul său la Berlin.

- Reclama -

Vorbind în cadrul unui interviu cu grupul de media Funke, publicat luni, ambasadorul ucrainean în Germania Andrey Melnik a spus: „facem apel la guvernul [german] să renunțe la poziția sa actuală, care din punct de vedere al moralității este absolut inutilă și furniza de urgență Ucrainei armele defensive necesare. Avem dreptul la autoapărare.”

În prezent, Berlinul nu furnizează arme țărilor în care există conflicte militare. Națiunea est-europeană a cunoscut lupte interne sângeroase de la Maidanul din 2014, în care guvernul a fost răsturnat de proteste violente de stradă, ciocnirile crescând în regiunea Donbass în ultimele luni.

Melnik a spus că refuzul guvernului de a furniza arme „provoacă o mare nemulțumire în societatea ucraineană și ar putea avea consecințe grave pentru relațiile bilaterale”.

Potrivit ambasadorului, Germania poartă aceeași responsabilitate față de Ucraina ca și față de Israel.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img