spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul ucrainean în Germania nemulțumit de tancurile livrate de Berlin: Sunt vechi...

Ambasadorul ucrainean în Germania nemulțumit de tancurile livrate de Berlin: Sunt vechi de 40 de ani. Al Treilea Război Mondial a început deja

-

Ucraina cere Germaniei să-i furnizeze armament mai modern, la doar câteva zile după ce guvernul german a aprobat livrarea directă de tancuri antiaeriene armatei ucrainene pentru prima oară, relatează duminică DPA.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a declarat pentru publicaţia Bild am Sonntag că tancurile antiaeriene „Ghepard” au o vechime de 40 de ani. Pentru a învinge Rusia, „avem nevoie de cele mai moderne arme germane”, a spus el.

- Advertisement -

„Olaf Scholz pare să se comporte la fel ca Angela Merkel: mai întâi aşteaptă, observă şi va decide cândva mai târziu sau nu. Ceea ce lipseşte este imaginaţia şi curajul”, a opinat el.

Kievul, a spus ambasadorul ucrainean, doreşte şi o mai mare finanţare din partea Germaniei pentru a ajuta Kievul să se reînarmeze, scrie Agerpres.

- Advertisement -

Diplomatul consideră temerile Germaniei de a deveni parte a conflictului drept absurde, deoarece, în opinia sa, „pentru Putin, Germania este de mult timp parte a conflictului”. „Cei care vor să prevină extinderea războiului acestuia trebuie să ne ajute acum să-l punem pe Putin la punct”, a afirmat Melnik.

În opinia sa, „al Treilea Război Mondial a început deja”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img