spot_img
26.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul suedez la Sofia: Suedia menţine o comunicare permanentă cu statele membre...

Ambasadorul suedez la Sofia: Suedia menţine o comunicare permanentă cu statele membre care au rezerve cu privire la admiterea Bulgariei în Schengen şi va proceda la trecerea subiectului pe ordinea de zi a Consiliului UE dacă se ajunge la un acord

-

Ambasadorul Suediei la Sofia, Katarina Rangnitt, a participat la o discuţie în cadrul Adunării Naţionale a Bulgariei, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene, Deniţa Simeonova, parlamentar al partidului „Continuăm Schimbarea” (PP).

- Reclama -

Ambasadorul Rangnitt a prezentat priorităţile şi programul preşedinţiei suedeze a Consiliului UE. „Suedia menţine o comunicare permanentă cu statele membre care au rezerve cu privire la admiterea Bulgariei în Schengen şi va proceda la trecerea subiectului pe ordinea de zi a Consiliului UE, dacă se ajunge la un acord”, a răspuns diplomatul suedez unei întrebări adresate de copreşedintele PP, Asen Vasilev. Aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost unul dintre subiectele principale ale discuţiei, iar Katarina Rangnitt a subliniat că preşedinţia suedeză este pregătită să continue dialogul pe această temă. Deniţa Simeonova a menţionat că statul de drept este o prioritate extrem de importantă pentru Bulgaria, precum şi apărarea democraţiei, libertatea presei şi măsurile de sprijin pentru jurnalişti, inclusiv a celor de pe teritoriul UE care investighează regimul de la Kremlin.
Ambasadorul a subliniat că, pentru Suedia, statul de drept este, de asemenea, o prioritate de o importanţă deosebită.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img