spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBasarabiaAmbasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAE moldovean în semn de protest

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAE moldovean în semn de protest

-

Autoritățile din Republica Moldova se arată îngrijorate de implicarea tot mai activă a Federației Ruse în procesele politice din țară. O declarație în acest sens a fost făcută, vineri, de vice-ministrul moldovean de Externe, Valeriu Chiveri la o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametşin, transmite Radio France Internationale.

- Reclama -

Oficialul rus a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde i-a fost atrasă atenția asupra ”inadmisibilităţii unor asemenea acţiuni, inclusiv de sprijin deschis din partea Federaţiei Ruse a unui candidat electoral, fapt care umbreşte dezvoltarea relaţiilor constructive între cele două state”.

- Advertisement -

Chemarea ambasadorului rus este un act de demnitate, spune la RFI politologul moldovean, Arcadie Barbăroșie, directorul Institutului de Politici Publice de la Chișinău.

El spune că „propaganda rusească în Găgăuzia este obraznică”. Cum vor evolua relaţiile Republicii Moldova cu Rusia după acest episod?

- Advertisement -

Analistul moldovean spune că „nu cred că se vor îmbunătăţi, dar nici nu se vor înrăutăţi substanţial pentru că nu prea cred că au unde.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img