spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateAmbasadorul rus la București: România are nuanțe față de poziția Bruxelles-ului

Ambasadorul rus la București: România are nuanțe față de poziția Bruxelles-ului

-

Poziția oficială a României față de Rusia este conformă poziției Bruxelles-ului, deși există unele nuanțe, a declarat ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, într-o conferință de presă online.

Nu există manifestări de discriminare fățișă – până acum, în orice caz – a culturii ruse, ca în unele țări occidentale, unde Ceaikovski sau Pușkin sunt interziși. În acest sens, există câteva nuanțe.Pe de altă parte, nu ne insuflă niciun optimism faptul că autoritățile române – iar noi, în conformitate cu acorduri internaționale, acționăm prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe – nu manifestă dorința de a elimina faptele de discriminare, de exemplu, în sectorul bancar. „Nu este treaba noastră” – cam așa sună reacția Ministerului, a spus Kuzmin.

În apropierea ambasadei, a continuat diplomatul, a fost instalat un colaj sălbatic al unui pseudo-creator, care insultă demnitatea unui stat care are relații diplomatice cu România. „Aceasta este decizia Primăriei Municipiului București – le-am retrimis nota dumneavoastră”, ni s-a spus la Ministerul de Externe… Dar oare problemele de politică externă sunt rezolvate la nivel municipal?”

Ambasadorul Valery Kuzmin a mai spus: ”Fără îndoială, apreciem faptul că organele de ordine publică române, în general, fac o treabă eficientă în ceea ce privește protejarea Ambasadei noastre. Acest lucru distinge în mod favorabil România de o serie de alte țări.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img