spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăhighlightAmbasadorul rus la Bucureşti, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE DIN CULISE: Au dispărut brusc

Ambasadorul rus la Bucureşti, DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE DIN CULISE: Au dispărut brusc

-

La început am avut foarte mulţi parteneri, să spun oameni care considerau pot deveni partenerii mei, ai noştri (n.r. ai Rusiei) şi aşa mai departe. Dar când au venit vremurile grele, o parte dintre ei au dispărut, a declarat la finalul mandatului său în România ambasadorul Federaţiei Ruse,Oleg Malginov, într-un interviu pentru Digi 24.

Când relaţiile dintre România, Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă au fost puse în pericol, cei care îşi spuneau parteneri ai Federaţiei Ruse au dispărut brusc. Şi-au schimbat părerile, au început să spună nu, din primul moment am crezut altceva etc (…) Asta arată adevărata valoare a oamenilor, a susţinut Malginov. El nu a detaliat declaraţia şi nici nu a dat nume.

A acceptat însă că momentul a fost după criza din Crimeea.

El a criticat diplomaţii din MAE şi pe cei din o parte din ambasadele străine la Bucureşti.

Sunt un om bătrân, dar impresia mea este că în profesia mea şi în profesii apropiate de diplomaţie, sunt prea mulţi neprofesionişti, oameni care nu înţeleg ce este diplomaţia. Şi să lucrez cu neprofesionişti este destul de complicat, indiferent că vorbesc despre români sau o parte dintre colegii mei străini, din alte ambasade,a mai acuzat ambasadorul Federaţiei Ruse la final de mandat la Bucureşti.

România a avut ceva, dar nu ştiu ce. Aveţi informaţii din presă, am citit şi eu. Dar din păcate nu am văzut nicio propunere pe hârtie şi acum sunt anumite contradicţii. Marea Neagră are regimuri diferite, nu este doar o mare deschisă. Are Convenţia de la Montreux care impune anumite limitări. Marea Neagră are rolul de stat riveran. Da, statele riverane şi-au schimbat afilierile în timpul ultimilor 50 de ani, dar acest lucru nu schimbă regimul mării. Am avut şi încă avem cadrul operaţional pentru statele riverane, Forumul Mării Negre. Nu este activ acum, dar nici nu a fost desfiinţat. Am citit şi eu informaţiile despre ideea de a avea un fel de grup la Marea Neagră sub umbrela NATO. Cineva a vorbit despre o flotă, grup la Marea Neagră, nu este o diferenţă foarte mare, dar totul sub umbrela NATO. Se schimbă situaţia, se schimbă regimul, chiar dacă este făcut în conformitate Convenţia de la Montreux, a precizat ambasadorul rus despre recenta propunere a României făcută Bulgariei.
INTERVIUL VIDEO:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img