spot_img
-0.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeAmbasadorul rus la Belgrad încearcă să dea vina pe Occident după ce...

Ambasadorul rus la Belgrad încearcă să dea vina pe Occident după ce sârbii au fost supărați de declarațiile lui Putin privind Kosovo

-

Ambasadorul Rusiei în Serbia, Aleksandar Bocan-Harčenko, a declarat că Occidentul face presiuni incredibile asupra Serbiei pentru că nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei. 

„Noi știm acest lucru și din informațiile noastre, dar și de la conducerea Serbiei, și că acestea sunt presiuni absolut reale, brutale, respectiv încercări de a sufoca țara și voința ei și o ignorare completă a intereselor ei”, a spus Bocan-Harčenko într-un interviu pentru Politika.

El a menționat că pentru Rusia un astfel de comportament pare complet „sălbatic”, apreciind că UE, NATO și SUA și-au dat jos măștile și și-au arătat din nou adevărata politică. 

„Noi nu recunoaștem Kosovo și sprijinim cel mai activ Belgradul în forurile internaționale, în special în Consiliul de Securitate al ONU”, a evidențiat Bocan-Harčenko. Potrivit cuvintelor sale, tot ceea ce este în legătură cu presupusa schimbare a atitudinii ruse a fost inventat cu scopul de a deteriora relațiile dintre Moscova și Belgrad și ca Serbia să se alăture măsurilor antiruse. 

Premierul sârb Ana Brnabić a afirmat că declarația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind Kosovo a complicat și mai mult poziția Serbiei (Putin a declarat că Donețk și Lugansk au devenit independente în baza precedentului creat de Curtea Internațională de Justiție prin recunoașterea independenței Kosovo: n.r.). Brnabić a mai spus că Serbia trebuie să lupte pentru respectarea dreptului internațional, deoarece astfel își poate apăra interesele. „Serbia încearcă să respecte dreptul internațional și prin aceasta ne deosebim de ceilalți” – a încheiat Brnabić.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img