spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeAmbasadorul României la Viena, rechemat în țară. România diminuează nivelul relațiilor cu...

Ambasadorul României la Viena, rechemat în țară. România diminuează nivelul relațiilor cu Austria la însărcinat cu afaceri

-

Ministerul Afacerilor Externe l-a chemat de urgență în țară pe ambasadorul în Austria, Emil Hurezeanu. Chemarea are legătură cu votul negativ pe care Austria l-a dat României în privința aderării la spațiul Schengen. 

- Reclama -

Iată comunicatul MAE prin care se anunță chemarea de urgență a ambasadorului Hurezeanu:

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări. Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim.

Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politicAcesta subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita AustrieiTotodată, indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img