spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeAmbasadorul polonez la Kiev către Germania și Franța: Să renunțe la Brandenburg...

Ambasadorul polonez la Kiev către Germania și Franța: Să renunțe la Brandenburg sau la Pirinei!

-

Ambasadorul Poloniei la Kiev, Bartosz Cichocki, a reacționat dur la declarațiile unor politicieni occidentali referitoare la necesitatea „salvării obrazului” președintelui rus, Vladimir Putin. Într-un interviu acordat agenţiei naţionale de presă Ukrinform, diplomatul a remarcat că Polonia face tot posibilul pentru ca țările aliate să nu renunţe și să continue să sprijine Ucraina în acest război.

- Reclama -

„Dar trebuie să înțelegeți că noi nu suntem în centrul atenției multor capitale” – a afirmat Cichocki. În opinia ambasadorului, Rusia a creat în mod deliberat o situație în care aliații vor face presiuni pentru a recurge la concesii în faţa lui Putin. „Dar ce înseamnă pentru ei Donețk sau Luhansk? S-au exprimat deja opinii potrivit cărora trebuie salvat obrazul cuiva… Să renunțe la Brandenburg sau la Pirinei!” – a declarat diplomatul polonez. Amintim că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a acuzat recent pe omologul sau francez, Emmanuel Macron, că încearcă să salveze imaginea lui Putin. Președintele francez afirmase că, pentru a pune capăt războiului, pacea trebuie stabilită în așa fel încât Rusia să nu iasă umilită. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a reacţionat afirmând că dorinţa de a „salva obrazul” lui Putin reprezintă o „boală gravă” în Europa, pe care numai o istorie crudă o poate vindeca.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...