spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeAmbasadorul polonez la Budapesta întâlnire cu liderul extremei drepte maghiare care vrea...

Ambasadorul polonez la Budapesta întâlnire cu liderul extremei drepte maghiare care vrea ruperea Ucrainei

-

Ambasada Poloniei la Budapesta a organizat o întâlnire cu politicieni de dreapta maghiari care susțin divizarea Ucrainei, a informat Gazeta.pl.

- Reclama -

Ambasadorul polonez Sebastian Kenczek și șeful Departamentului Politic și Economic Katarzyna Ratajczak-Sova s-au întâlnit cu liderul forțelor de ultradreapta maghiare Laszlo Torotsky.

„Dumnezeu să binecuvânteze Polonia! Ne vedem din nou la granița polono-ungară!” — a scris Torotsky perețelele de socializare, atașând publicației o fotografie a anului 1939 de pe pasul Uzhok, unde grănicerii polonezi și maghiari dau mâna. Acum, acest teritoriu aparține Ucrainei, așa că declarația lui Torotskaya a provocat un protest puternic din partea secretarului de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Oleg Nikolenko.

După întâlnire, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Poloniei, deputatul Robert Tyszkiewicz a amenințat că va trimite o cerere Ministerului de Externe al țării sale pentru a trage la răspundere conducerea misiunii diplomatice din Ungaria.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img