spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăAnalizeAmbasadorul Chinei pentru dezarmare: SUA sunt țara cu cele mai multe activități...

Ambasadorul Chinei pentru dezarmare: SUA sunt țara cu cele mai multe activități militare biologice la nivel mondial și singura țară care se opune instituirii unui mecanism de verificare 

-

Statele Unite ale Americii, ca țară depozitară, trebuie să dea un exemplu, nu să fie o excepție, în îndeplinirea obligațiilor ce îi revin în aplicarea Convenției privind armele biologice, a declarat Li Song, ambasadorul Chinei pentru dezarmare, în cadrul celei de-a doua reuniuni pregătitoare pentru cea de-a 9-a Conferință de revizuire a Convenției privind armele biologice.

- Reclama -

Convenția privind armele biologice reprezintă baza guvernanței globale în domeniul biosecurității. Țările semnatare trebuie să depună eforturi pentru a stabili cât mai curând posibil, prin negocieri, un sistem de verificare, pentru întărirea mecanismelor de încredere, pentru consolidarea cooperării, întrajutorării internaționale și promovării cercetărilor biologice responsabile.

Oficialul chinez a mai arătat că este necesară o declarație politică comună, care să exprime angajamentul politic privind aplicarea cu strictețe a obligațiileor care revin în cadrul Convenției.

În ultima perioadă, Rusia a prezentat documente legate de activitățile militare biologice desfășurate de SUA în Ucraina, generând o largă preocupare în rândul comunității internaționale, evidențiind și mai mult importanța și urgența desfășurării unor consultări, cooperări și clarificări între statele semnatare ale Convenției.

Statele Unite ale Americii sunt țara cu cele mai multe activități militare biologice la nivel mondial, fiind totodată și singura țară care se opune instituirii unui mecanism de verificare în cadrul Convenției. În aceste condiții, este rezonabil ca întreaga comunitate internațională să manifeste îndoieli.

China se pronunță pentru interzicerea și distrugerea totală a tuturor armelor de distrugere în masă, inclusiv a armelor biologice. De asemenea, China se opune cu hotărâre dezvoltării, deținerii și utilizării armelor biologice de către orice țară, în orice circumstanțe.

Pe de altă parte, SUA trebuie să prezinte clarificări cu privire la activitățile militare biologice desfășurate în alte țări și să prezinte un raport clar și convingător în fața comunității internaționale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img