spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăhighlightAmbasadorul american, RĂSPUNS pentru Băsescu şi Tăriceanu

Ambasadorul american, RĂSPUNS pentru Băsescu şi Tăriceanu

-

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, spune că este în interesul parteneriatului strategic dintre cele două state să facă anumite observații în mod public și este și datoria sa de ambasador, precizând că Washingtonul dorește o Românie „și mai prosperă (…) care să respecte și mai mult statul de drept”.

Diplomatul american a făcut această afirmație vineri seara, într-o emisiune la TVR, întrebat ce crede despre faptul că unii politicieni români, precum Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu, nu sunt foarte mulțumiți de interesul său față de sistemul judiciar și de activitatea Parlamentului.

- Advertisement -

„Eu cred, Guvernul SUA crede — pentru că vorbesc în numele Guvernului SUA, nu al meu — că este în interesul SUA și al parteneriatului nostru strategic să fac anumite observații în mod public. Asta e datoria mea în calitate de ambasador al SUA în România”, a spus Klemm.

El a arătat că Statele Unite își doresc să aibă un parteneriat strategic cu o Românie puternică, sigură, „care îmbrățișează un viitor democratic și încearcă să își consolideze instituțiile democratice, care să fie din ce în ce mai prosperă”.

- Advertisement -

„Pentru a realiza aceste lucruri, pentru ca România să fie un partener mai puternic pentru SUA pe măsură ce înfruntăm împreună nesiguranța cu care se confruntă ambele țări în această lume instabilă, SUA își doresc o Românie și mai prosperă, care să îmbrățișeze și mai mult un viitor democratic, care să-și construiască instituții democratice și mai solide, care să respecte și mai mult statul de drept și să continue să aibă contribuții foarte importante la garantarea siguranței transatlantice. Acestea sunt lucrurile pe care le dorește SUA”, a adăugat oficialul american.

Întrebat care sunt perspectivele pentru alegerile parlamentare din țara noastră, în contextul în care și-a exprimat o oarecare îngrijorare că la scrutinul din 5 iunie au fost aleși unii candidați condamnați, Hans Klemm a exprimat speranța că toate partidele vor stabili „o viziune (…) atractivă pentru o Românie puternică, democratică și prosperă” și vor propune candidați care să poată exprima clar acea viziune”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img