ALT CAZ MUȘAMALIZAT DE VICEPREMIER/ DEMISIA! Un alt poliţist din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, rănit în septembrie într-un accident rutier

0
645

Un alt poliţist de la Brigada Rutieră a Capitalei a căzut cu motocicleta în timp ce însoţea coloana oficială a ministrului Internelor, Gabriel Oprea, agentul fiind rănit în urma accidentului, care a avut loc în septembrie, în zona Pieţei Victoriei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Deşi accidentul a avut loc în 21 septembrie, acesta nu a fost făcut public, însă date despre incident au fost comunicate presei pe surse, în urma decesului subinspectorului Bogdan Gigină.

Potrivit sursele citate, accidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 21 septembrie, la intersecţia Piaţa Victoriei cu bulevardul Vasile Lascăr. Poliţistul Dorel Moraru, care se afla pe motocicletă în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost acroşat de un autoturism condus de o femeie, care a intrat în intersecţie după ce nu a oprit la semnalul „stop” al agentului care dirija circulaţia.

În urma impactului, Moraru a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde nu a rămas internat. Medicii au stabilit că acesta a suferit o entorsă la glezna dreaptă şi o contuzie la pumnul stâng, fiindu-i pusă o atelă la picior, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

În urma accidentului, Dorel Moraru a avut nevoie de o lună de concediu medical.

În urma accidentului în care a fost implicat poliţistul Dorel Moraru, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare.

Informaţiile despre accidentului din 21 septembrie vin în urma accidentului în care şi-a pierdut viaţa subinspectorul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, pe strada Ştirbei Vodă. Acesta a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după accident.

Deşi poliţistul Bogdan Cosmin Gigină asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne.

Date despre misiunea pe care o executa Bogdan Gigină au fost aflate mai întâi pe surse, iar joi Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la „o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice”.