spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăhighlightALT CAZ: 6 morți în Argeș în 13 zile

ALT CAZ: 6 morți în Argeș în 13 zile

-

La Spitalul Judeţean din Pitești au murit 6 persoane în doar 13 zile. Ultima victimă, miercuri dimineață, scrie Universul Argeșean.

- Reclama -

Un alt bolnav se află în stare destul de gravă în secţia de Terapie Intensivă.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, dr. Dan Olariu, cei şase decedaţi erau de vârste diferite, de la 36 la 66 de ani, atât bărbaţi cât şi femei, transferaţi la spital din întreg judeţul. Cu toţii sufereau de boli asociate, de la obezitate şi diabet la afecţiuni cardiace şi etilism cronic. Diagnosticul a fost de gripă sezonieră, complicată cu suprainfecţie bacteriană, cauza decesului fiind bronhopneumonia, care a dus la stop cardiac.

„Toţi cei decedaţi au beneficiat de tratament antiviral cu Tamiflu încă de la prezentarea la spital şi diagnosticare, şi tratament cu antibiotic imediat după confirmarea suprainfectării bacteriene. Bacteriile incriminate sunt Klebsiella şi factor gram negativ. De precizat că erau deja purtători de bacterii, nu le-au luat după infectarea cu gripă! Doar că, în contextul în care aveau organismele tarate de alte boli şi imunitatea scăzută, acesta nu a mai putut lupta şi cu virusul şi cu infecţia bacteriană, şi aşa s-a ajuns la deces. Toţi au fost internaţi la ATI, ventilaţi mecanic imediat ce a fost cazul să se asigure funcţia respiratorie cu ajutorul aparatelor. Cei mai mulţi erau cazuri medicale grave sau neglijate social. Confirmarea pentru infectarea cu gripa sezonieră a fost făcută de Institutul Cantacuzino din Bucureşti în 5 cazuri. Pentru cel de a-l şaselea, decesul de azi dimineaţă, probele au fost trimise ieri şi nu au sosit încă!”, a declarat dr. Dan Olariu, conform ziarului Universul Argeșean.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img