Home Analize Alocarea financiară pentru Educaţie prin PNRR a scăzut la sub 10%

Alocarea financiară pentru Educaţie prin PNRR a scăzut la sub 10%

0

Alocarea financiară pentru Educaţie, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a scăzut la sub 10%, în momentul de faţă, dar urmează mai multe discuţii la nivel politic, săptămâna aceasta, şi sper să existe un consens mai larg pentru mai mulţi bani în sectoarele care au nevoie, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate dedicată Zilei Internaţionale a Telecomunicaţiilor, europarlamentarul Victor Negrescu.

„În momentul de faţă a scăzut sub zece procente (alocare pentru Educaţie prin PNRR, n..r.). Sperăm să revenim la 10 procente, iniţial vorbeam de 3%, apoi s-a crescut la peste 10%, acum s-a scăzut la sub 10%. Urmează să fie mai multe discuţii, săptămâna aceasta la nivel politic împreună cu partenerii sociali. Sper să existe un consens mai larg pentru a aloca mai mulţi bani pentru sectoarele care au nevoie şi în special către sectorul digital, către zona de inovare, către educaţie. Sunt lucruri de făcut. La începutul lunii iunie se lansează noul program „Digital Europe” care pune accent pe zona de finanţare pentru transformarea digitală şi ar trebui să ne uităm şi pe aceste finanţări. Lucrurile se mişcă şi ţine de noi să păstrăm ritmul să să dezvoltăm capacitatea să gândim aceste proiecte, nu doar să importăm tehnologie, ceea ce e foarte bine uneori, când nu o avem, dar să şi dezvoltăm împreună cu partenerii internaţionali la noi în ţară”, a afirmat Negrescu.

Potrivit europarlamentarului român, autorităţile de la Bucureşti ar trebui să se uite mai mult la ce se întâmplă la nivel global şi european, „pentru a fi mai bine conectaţi şi pentru a reuşi transformarea digitală”.

„Transformarea digitală ar trebui să existe dincolo de pandemie şi de provocările legate de educaţia digitală. De principiu, la nivel european se pune accent pe această transformare digitală. Există o serie de strategii care merg clar dincolo de acest moment şi alocări financiare pentru reforme importante. În prezent, la nivelul instituţiilor europene se discută despre un nou pachet legislativ care se referă la reforma sectorului digital şi a platformelor, care inevitabil vor influenţa aceste măsuri, tot ceea ce înseamnă sectorul digital european şi sectorul digital din România. Poate ar trebui să ne uităm un pic mai mult la ce se întâmplă la nivel global, la nivel european, pentru a fi mai bine conectaţi şi pentru a reuşi transformarea digitală şi a fi lideri, de ce nu, în anumite domenii, dar mai ales pentru a avea un proces bine gândit, cu etape, fonduri alocate, cu demersuri foarte coerente”, a spus Victor Negrescu.

Ad

Exit mobile version