spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăhighlightAlina Bica şi doi suspecţi de corupţie, autorii unui volum de luptă...

Alina Bica şi doi suspecţi de corupţie, autorii unui volum de luptă împotriva corupţiei

-

bicazdup

Fostul şef al DIICOT, Alina Bica a semnat în 2009 o carte – „Criminalitatea financiar fiscală” – în colaborare cu orădenii Vasile Popa, fost prim-procuror al Parchetului Bihor, arestat şi el pentru corupţie, şi cu comisarul şef Ioan Brîndaş (foto), fostul adjunct al Poliţiei Bihor, şi el trimis în judecată tot pentru corupţie, consemnat în prezent la domiciliu, după ce a stat mai multe luni în arest, scrie ebihoreanul.ro.

- Advertisement -

Ioan Brîndaş

Ioan Brîndaş (foto) trimis în prezent în judecată proteja evazioniştii şi încasa inclusiv dobânzi de la aceşţia. Potrivit rechizitoriului, Brîndaş a intrat în afacere în 2011, la rugămintea lui Toncz, cu care era prieten încă din anii 90, şi care i-a cerut un împrumut în numele fiicei sale. Iniţial, în ianuarie 2011, 20.000 euro, pentru care Brîndaş a perceput o dobândă de 1.500 lei/zi lucrătoare, adică 15% din câştigul net de 10.000 lei pe care Gyorgy a estimat că îl poate obţine la fiecare TIR de zahăr pe care urma să-l vândă zilnic. În martie 2011, Brândaş i-a dat alţi 10.000 euro, la care a majorat dobânda cu 50%, adăugând încă 750 lei/zi lucrătoare. În total, 10.000 euro lunar.

- Advertisement -

popa,

Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa (foto: vila şi limuzinele de lux ale acestuia), a fost acuzat de de şantaj, luare de mită şi compromiterea unei autopsii, după ce ar fi pretins sume de bani de la mai multe persoane,

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img