ALIN CHIRILĂ: PNL a prezentat o listă sinteza cu 23 de proiecte pentru Mehedinți. Nu s-a semnat niciun contract nou de lucrări, nu s-a asfaltat nicio palmă de drum!

0

Alin Chirilă, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale în Guvernul PSD și candidat la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie a acuzat miercuri seara, Guvernul PNL că nu a finanțat nicio investiție în județul Mehedinți deși se află de un an la guvernare. Cu experiența pe care o are în Ministerul Dezvoltării, Chirilă a explicat că proiectele prezentate în spațiul public au existat doar pe hârtie, ele nefiind finanțate ci aflate pe o listă sinteză. În paralel, Chirilă a arătat că după primele  șapte luni de guvernare PSD, în Mehedinți au fost finanțate 173 proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală, investiții care s-au și concretizat. 

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, la postul local de televiziune, Tele2 Drobeta:

”În primele șapte luni de guvernare PSD, pentru Mehedinți s-au aprobat 173 contracte de finanțare. În primul an de guvernare PNL, nu văd niciun contract de finanțare. Eu nu am cunoștință ca vreo primărie din județ să execute vreo lucrare aprobată de acest guvern. Au venit cu o listă la un moment dat și au pus-o pe tapet: 23 de proiecte noi pentru Mehedinți. Aveau nerușinarea să mai spună că majoritatea sunt pentru primării PSD. Acea listă este o listă sinteză de la CNI care nu îți garantează că ai finanțare. Lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții nu este ordinul semnat de ministru cu proiectele PNDL. Au trecut câteva luni de atunci, iar primarii nu au semnat niciun contract de finanțare. Nu s-a mai asfaltat nicio palmă de drum pe vreun proiect finanțat de ei!”, a declarat Alin Chirilă, candidat pe locul 1, la Camera Deputaților, pentru PSD Mehedinți.

Material realizat de Flux24 Media Comunications SRL, la comanda PSD Mehedinți. CUI Mandatar 11200020