spot_img
21.3 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăExterneAliații bavarezi ai lui Merkel fac reuniune cu Viktor Orban la Munchen...

Aliații bavarezi ai lui Merkel fac reuniune cu Viktor Orban la Munchen și critică guvernul de la Berlin în scandalul refugiaților

-

În plină criză a migrației, premierul ungar Viktor Orban se va duce pe 23 septembrie în Bavaria (sudul Germaniei) la invitația CSU, aliatul conservator al cancelarului german Angela Merkel, a anunțat vineri acest partid, relatează AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

Orban, care a declarat că fluxurile de migrație cu care se confruntă Europa sunt „o problemă germană”, se va duce la o reuniune a partidului având tema „Responsabilitatea în Europa — depășirea în comun a fluxului de refugiați”, a anunțat CSU într-un comunicat.

Miniștrii de finanțe german Wolfgang Schäuble și austriac de interne Johanna Mikl-Leitner sunt de asemenea invitați, potrivit aceleiași surse.

„După ce guvernul (german) a declarat că niciun refugiat sirian nu mai trebuie trimis înapoi… fluxul de refugiați a căpătat o dimensiune neașteptată”, deplânge în comunicat Thomas Kreuzer, șef al CSU în parlamentului Bavariei.

Decizia dnei Merkel de a primi cât mai mulți migranți este o „greșeală ce ne va ocupa încă mult timp”, a declarat vineri pentru săptămânalul german Der Spiegel liderul CSU, Horst Seehofer, de asemenea la șefia guvernului bavarez.

Seehofer a mai spus că va discuta la reuniunea programată pe 23 septembrie cu Orban situația, pentru „a găsi o soluție”.

Germania se așteaptă să primească 800.000 de solicitanți de azil în 2015, de patru ori mai mult decât în anul precedent și un record în Europa.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...