Aliații bavarezi ai lui Merkel fac reuniune cu Viktor Orban la Munchen și critică guvernul de la Berlin în scandalul refugiaților

0

În plină criză a migrației, premierul ungar Viktor Orban se va duce pe 23 septembrie în Bavaria (sudul Germaniei) la invitația CSU, aliatul conservator al cancelarului german Angela Merkel, a anunțat vineri acest partid, relatează AFP, conform Agerpres.

Orban, care a declarat că fluxurile de migrație cu care se confruntă Europa sunt „o problemă germană”, se va duce la o reuniune a partidului având tema „Responsabilitatea în Europa — depășirea în comun a fluxului de refugiați”, a anunțat CSU într-un comunicat.

Miniștrii de finanțe german Wolfgang Schäuble și austriac de interne Johanna Mikl-Leitner sunt de asemenea invitați, potrivit aceleiași surse.

„După ce guvernul (german) a declarat că niciun refugiat sirian nu mai trebuie trimis înapoi… fluxul de refugiați a căpătat o dimensiune neașteptată”, deplânge în comunicat Thomas Kreuzer, șef al CSU în parlamentului Bavariei.

Decizia dnei Merkel de a primi cât mai mulți migranți este o „greșeală ce ne va ocupa încă mult timp”, a declarat vineri pentru săptămânalul german Der Spiegel liderul CSU, Horst Seehofer, de asemenea la șefia guvernului bavarez.

Seehofer a mai spus că va discuta la reuniunea programată pe 23 septembrie cu Orban situația, pentru „a găsi o soluție”.

Germania se așteaptă să primească 800.000 de solicitanți de azil în 2015, de patru ori mai mult decât în anul precedent și un record în Europa.