spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeAlianța polonă-maghiară s-a defectat pe Brexit

Alianța polonă-maghiară s-a defectat pe Brexit

-

Polonia s-a detaşat de celelalte state membre ale UE la o reuniune ministerială pe tema strategiei UE privind Brexitul desfăşurată săptămâna aceasta, reprezentantul polonez sugerând ca liniile generale ale poziţiei europene de negociere să fie revizuite luna viitoare dacă până atunci tot nu se ajunge la un acord cu Londra, scrie publicaţia Politico.eu citată de Agerpres.

Reprezentantul Ungariei, principala susţinătoare a Poloniei în disputa acesteia cu Bruxelles-ul pe tema statului de drept, nu s-a raliat nici ea propunerii poloneze.

- Advertisement -

Această poziţie exprimată de ministrul polonez al afacerilor europene Konrad Szymanski la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, desfăşurată marţi la Bruxelles, nu a fost susţinută de niciun alt stat membru al UE, dar ea reprezintă prima ameninţare vizibilă a unei fisuri serioase în unitatea europeană pe tema negocierii Brexitului.

Oficialul polonez a cerut revizuirea mandatului de negociere al negociatorului-şef european Michel Barnier în sensul flexibilizării poziţiei europene, pentru a fi depăşit impasul ce persistă şi după summitul european desfăşurat apoi miercuri şi joi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img