spot_img
32.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăUncategorizedAlegerile din Germania deschid calea a minim 3 posibile coaliții, prognoze ARD...

Alegerile din Germania deschid calea a minim 3 posibile coaliții, prognoze ARD și ZDF, ora 18

-

Prognoză ARD-televiziunea publică germană privind rezultatele alegerilor de duminică din Germania Federală pentru ora 18.00, ora locală. Dacă rezultatele se păstrează și la numărarea finală a voturilor mai multe variante de coaliție sunt posibile.

- Reclama -

Canalul 2 al televiziunii germane ZDF dă cifre ușor schimbate.

- Advertisement -

-SPD, social democrați: 25%, ZDF: 26%

-CDU/CSU, creștin democrați: 25%, ZDF:24%

- Advertisement -

-Verzii: 15%, ZDF: 14,5%

– Afd:11%, ZDF: 10%

-FDP, liberal: 11%, ZDF:12

-Alte partide-8%, ZDF: 8,5%

-Linke, extrema stângă:5%, ZDF:5%

SOLUȚIILE DE GUVERNARE POSIBILE:

Marea Coaliţie. Uniunea Creştin-Democrată (CDU) – Partidul Social-Democrat (SPD). Cele două formaţiuni sunt în prezent în aliană şi formează guvernul Merkel, dar pentru ambele o nouă asociere este o variantă pe care încearcă să o evite.

Alianţa „Semafor”. Denumită după culorile partidelor, alianţa ar cuprinde Social Democraţii, ca partid principal, alături de Partidul Liber Democrat (FDP) şi Partidul Verde.

Alianţa Jamaica. Numită din nou după culorile partidelor. Ea ar cuprinde Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ca principal partid, alături de Partidul Liber Democrat (FDP) şi Partidul Verde.

Alianţa Stângii, puțin probabilă datorită rezultatelor din exit poll. O unificare a stângi este văzută de mulţi ca varianta cea mai radicală. Alianţa ar cuprinde Partidul Social-Democrat alături de Partidul Verde şi de Partidul de extremă stânga( DieLinke).

Cifrele trebuie privite însă cu prudenţă din cauza numărului foarte mare de voturi prin corespondenţă, care nu sunt luate în considerare în aceste sondaje realizate la ieşirea de la urne.

Este cel mai slab rezultat pentru CDU/CSU de după război. „Este dureros”, a declarat secretarul general al CDU, Paul Ziemiak, pentru ARD, după publicarea exit-poll-urilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img