Aladin Georgescu acuză dezinformări denigratoare, marca PNL, atât la nivel local, cât și la nivel central

0
76

Într-o postare publică pe pagina personală, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, susține că din partea PNL s-a pornit o campanie de denigrare a sa și a eforturilor ultimilor ani de a atrage fonduri europene pentru investiții în județ.

CE SUSȚINE ALADIN GEORGESCU:

“Asistăm în ultimele săptămâni la o campanie de denigrare și care mă aștept să se întețească pe măsură ce ne apropiem de alegerile locale! 

Vă asigur că nu voi ceda presiunilor, cu atât mai mult cu cât în activitatea pe care am desfășurat-o la Consiliul Județean am toată responsabilitatea și argumentele deciziilor de bună-credință pe care le-am luat. În urma acestor decizii s-au atras fonduri europene în valoare de peste 100 milioane euro și s-au făcut investiții mai mari decât în oricare dintre mandatele președinților Consiliului Județean Mehedinți din ultimii 30 de ani! 

Sigur că mai sunt multe de făcut și se vor găsi mulți dintre cei care stau pe margine să comenteze. E la îndemâna oricui și după cum vedem, vorbesc tocmai cei care nu au habar despre atragerea banilor europeni sau derularea investițiilor, cei care au fugit de muncă în locuri călduțe fără prea multă responsabilitate în fața dumneavoastră, a mehedințenilor!

Nu voi pierde timpul nici măcar pentru a le pronunța numele întrucât le-aș face beneficii pe care nu le merită!

În fața dumneavoastră, vin să clarific anumite situații pentru a nu pica în plasa minciunilor și dezinformărilor cu care defilează pe rețelele de socializare!

Astăzi, despre proiectele retrospective accesate de Consiliul Județean la sfârșitul anului 2018.

Așa cum v-am anunțat public, am depus atunci cinci cereri de finanțare în vederea accesării de fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 6.1, Proiecte retrospective pe drumuri județene. Cele cinci cereri vizau finanțarea unor lucrări pe drumuri județene care, fie s-au modernizat în ultimii patru ani cu fonduri de la bugetul județului, fie au fost prinse pentru modernizare cu fonduri proprii sau guvernamentale. Nu am fâcut altceva decât să profităm de oportunitatea oferită la momentul respectiv, de Comisia Europeană de a recupera din fonduri europene, banii pentru investiții făcute sau aflate în curs de implementare. De altfel, Comisia Europeană a lansat acest apel pentru a crește gradul de absorbție a fondurilor europene și a permite autorităților locale să atragă altele. Aceste proiecte au fost depuse cu toate documentațiile necesare care atestau stadiul real al investițiilor. Nu a fost nicio încercare de a induce în eroare finanțatorul, de altfel, nu se putea face acest lucru! 

Mai mult decât atât, documentația a fost verificată atât de reprezentanții POR (Programul Operațional Regional), cât și de cei ai Autorității de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care sunt de fapt inițiatorii contractului de finanțare semnat. Fondurile europene nu se puteau atrage fără acceptul acestor organisme, iar cine insinuează că se putea face acest lucru, manipulează în cel mai josnic mod!

În acest moment nu se pune problema returnării nici unui euro atras de Consiliul Județean Mehedinți. Noi am depus o contestație în urma auditului realizat de Serviciul aflat în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și există argumentele pentru a avea o decizie favorabilă sau pentru a folosi alte căi de atac, în măsura în care este nevoie!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.