Într-o postare pe pagina de Facebook, președintele Consiliului Județean Mehedinți acuză Guvernul că ”îngrădește dreptul la educație” al copiilor prin scenariile pe care le propune pentru începutul anului școlar.
”Scenariile Guvernului incompetent pentru anul școlar îngrădesc dreptul la educație al copiilor noștri! Sunt săptămâni întregi de când dascălii, părinții și copiii sunt amăgiți cu măsuri menite să reducă răspândirea COVID 19 în unitățile de învățământ! Asistăm la răspunsuri vagi, strategii ambigue, superficiale, din partea Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății, prin care Guvernul se spală pe mâini de orice responsabilitate.”, susține Aladin Georgescu.
CE MAI DECLARĂ PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI:
”Pentru învățământul online, TABLETE NU EXISTĂ, CALCULATOARELE LIPSESC în cele mai multe clase, sunt mii de unități de învățământ din țară care NU AU ACCES LA INTERNET și pentru care Ministerul Educației nu a mișcat un deget să le doteze. La fel de multe sunt comunele care ELEVII NU POT FI TRANSPORTAȚI de acasă la școală, cu microbuzele, în condiții de distanțare fizică. Pe de o parte, nu sunt suficiente mijloace de transport, PRIMĂRIILE NU AU FONDURI pentru angajarea șoferilor și nici pentru asigurarea combustibilului necesar.
Deși a pasat responsabilitatea către administrațiile locale pentru gestionarea lipsurilor din școli, GUVERNUL NU A ALOCAT NICIUN LEU PRIMĂRIILOR pentru aceste cheltuieli, după cum NU A ASIGURAT NICI MĂȘTILE necesare elevilor din mediile defavorizate.
Suntem în CEL MAI NEGRU AN AL EDUCAȚIEI, generat nu atât de pandemie, cât de un Guvern total rupt de realitatea din mediul rural al României!
Toate aceste lipsuri puteau fi acoperite prin atragerea de fonduri europene disponibile pentru limitarea răspândirii Coronavirus și pentru gestionarea situației, dar cine să atragă acești bani?!
Guvernul PNL este înfundat în incompetență și lipsă de responsabilitate și încalcă dreptul copiilor la educație!
Nimeni nu zice nimic despre testarea elevilor și a profesorilor, o măsură reală care ar da siguranță părinților și cadrelor didactice că sunt în siguranță și că pot asigura copiilor educația de care au nevoie.
Școala nu înseamnă numai învățătură, înseamnă socializare, competitivitate, prietenie, dezvoltare care este departe de a fi armonioasă în condițiile în care suntem sfătuiți să ținem copiii departe unul de altul, fiecare în pătrățelul lui.
Aceste măsuri îngrădesc posibilitățile de exprimare a copiilor, fapt ce poate avea repercusiuni grave, pe termen lung, asupra celor mici!
DRAGI PĂRINȚI, LUAȚI MĂSURILE PE CARE LE CONSIDERAȚI CELE MAI BUNE PENTRU COPIII DUMNEAVOASTRĂ!
DECIDEȚI CE ESTE MAI BUN PENTRU VIITORUL LOR!„
EXECUTAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS LA COMANDA PSD MEHEDINȚI, COD MANDATAR: 21200019