Autorul agresiunii cu topor produse joi seară în gara din Düsseldorf, în vestul Germaniei, și în care au fost rănite nouă persoane, este un kosovar de 36 de ani, suferind de schizofrenie paranoidă, a informat vineri poliția, excluzând orice potențială pistă islamistă, transmite AFP.

‘Nu există nici cel mai mic indiciu despre o motivație politică sau religioasă’, a declarat Dietmar Kneip, director în cadrul poliției regionale, într-o conferință de presă.

Suspectul, sosit în Kosovo în 2009, este posesorul unui permis de rezidență din motive umanitare și, potrivit poliției, prin această agresiune ar fi încercat să fie omorât de polițiști.

‘Miza pe faptul că poliția va trage mortal asupra lui, noi numim asta ‘suicide by cop’ (sinucidere prin intermediul unui polițist—n.r.)’, a explicat Kneip.

Anchetatorii au găsit asupra lui un certificat în care erau precizate maladia psihică gravă — schizofrenie paranoidă — de care suferă și medicamentele prescrise.

Joi seară, în jurul orei locale 20.50 (19.50 GMT), kosovarul a atacat mai mulți călători ai unui tren regional, imediat după ce acesta oprise în gară, iar pasagerii se pregăteau să coboare.

Împins din vagon de unul din călători, a încercat să urce din nou, dar conductorul a blocat ușa. Kosovarul a agresat apoi mai multe persoane în incinta gării, rănind nouă oameni, dintre care patru se află în stare gravă, fără ca viețile să le fie însă în pericol. Printre victime, care au vârste între 13 și 50 de ani, se află și două turiste italiene.

Agresorul a sărit de pe un pod, dar s-a rănit grav. A fost spitalizat de urgență și urma să fie operat, astfel încât anchetatorii nu l-au putut interoga.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?