spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăAnalizeAgentul sovietic din Gestapo care a indicat ora exactă la care Germania...

Agentul sovietic din Gestapo care a indicat ora exactă la care Germania nazistă va ataca URSS

-

La 11 iunie 1941, rezidentul din Finlanda al serviciilor sovietice de informații a indicat exact data la care Germania nazistă va ataca Uniunea Sovietică, scrie în articolul său din revista ”Naționalnaia oborona”, directorul Serviciului pentru Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin. Materialul este dedicat împlinirii a 80 de ani de la izbucnirea Marelui Război pentru Apărarea Patriei, scrie cotidianul Vedomosti.

”Într-o notă urgentă din 11 iunie 1941, rezidentul din Finlanda al spionajului NKGB, E.T. Sinițîn,  a indicat data precisă a declanșării agresiunii. Agentul obținuse informații despre semnarea, la 11 iunie, la Helsinki, a unui acord secret între Germania și Finlanda privind participarea forțelor armate ale Finlandei la preconizatul război și se preciza direct data invaziei”, scrie Narîșkin în articolul său. El adaugă, de asemenea, că la 19 iunie agentul sovietic infiltrat în Gestapo a anunțat la Moscova chiar ora exactă a atacului Germaniei naziste asupra URSS. El i-a comunicat ofițerului sovietic de informații că acest lucru se va produce la 22 iunie, după ora trei dimineața.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...