spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăExterneAgentul Mossad de la instalaţia nucleară iraniană din Natanz ar fi stat...

Agentul Mossad de la instalaţia nucleară iraniană din Natanz ar fi stat în România

-

Identitatea unui presupus suspect legat de explozia de duminică de la fabrica de îmbogățire a uraniului de la Natanz, în centrul Iranului, pe care Teheranul a pus-o pe seama Israelului, a fost dezvăluită sâmbătă de televiziunea de stat iraniană, care a informat de asemenea că inidividu a fugit din țară. Acesta a stat și în România, scrie agenția de presă israeliană în limba română Anima News.

- Reclama -

Potrivit canalului, care a publicat de asemenea o fotografie a suspectului, acesta este Reza Karimi, în vârstă de 43 de ani, din orașul Kashan.

Un atac cibernetic al serviciului de informaţii israelian Mossad ar fi provocat întreruperea cu energie electrică care a avut loc duminică la instalaţia nucleară iraniană din Natanz, potrivit presei israeliene – transmite EFE.

Posturile de televiziune israeliene 11 şi 13 au raportat că, potrivit unor „surse din servicii secrete occidentale”, întreruperea nu a fost un accident, ci s-a datorat unui atac cibernetic israelian efectuat de Mossad şi a cauzat pagube semnificativ mai mari decât cele raportate de autorităţile iraniene.

„Anunțul roșu” a enumerat de asemenea țările în care se spune că individul a stat, citând Spania, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Etiopia, Qatar, Turcia, Uganda, România și o altă țară ilizibilă.
Vineri, Iranul a anunțat că a început să producă uraniu îmbogățit în procent de 60% ca reacție la explozia de la Natanz, fapt ce constituie o nouă încălcare a angajamentelor asumate față de comunitatea internațională în cadrul acordului nuclear semnat în 2015.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...