spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeAgenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat adăugarea menstruaţiilor abundente la lista efectelor...

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat adăugarea menstruaţiilor abundente la lista efectelor secundare ale vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19

-

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vineri adăugarea menstruaţiilor abundente la lista efectelor secundare ale vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19 fabricate de Moderna, precum şi de Pfizer şi partenerul său, BioNTech, informează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Cazuri de menstruaţii abundente – sângerare caracterizată printr-un volum şi/sau o durată crescute care afectează calitatea vieţii – au fost raportate în timpul studiilor clinice, în viaţa reală şi în literatura medicală, a precizat EMA.

Cazurile – care au fost, în ce mai mare parte, puţin grave şi temporare – au fost raportate după prima, a doua şi după doze booster ale vaccinului Comirnaty, de la Pfizer-BioNTech, şi vaccinului Spikevax, al Moderna, mai spune Agenţia.

Autoritatea de reglementare a ajuns acum la concluzia că există cel puţin o ”posibilitate rezonabilă” ca menstruaţiile abundente să aibă o asociere cauzală cu aceste vaccinuri.

Pfizer, BioNTech şi Moderna nu au fost disponibile imediat pentru a comenta informaţia.

EMA a mai precizat că nu există nicio dovadă care să sugereze că perturbările menstruale cu care se confruntă unele femei ar avea vreun impact asupra reproducerii şi fertilităţii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img