spot_img
2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022
AcasăDezvaluiriAfacerile tatălui antrenorului lui Serena Williams la București legate de un personaj...

Afacerile tatălui antrenorului lui Serena Williams la București legate de un personaj din vechiul regim, tatăl lui Poponeț din cluburile de fițe

-

Omul de afaceri Ion Maticiuc, fost diplomat și director adjunct în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în parteneriat cu o firmă a milionarului Pâris Mouratoglou, a obținut recent un certificat de urbanism necesar construirii unui ansamblu imobiliar cu funcțiuni mixte pe malul lacului Pantelimon din București, potrivit informațiilor Profit.ro.

Maticiuc este tatăl lui Codin Bogdan Maticiuc, zis Poponenț , vedetă a cluburilor de fițe.

Francezul de origine greacă Pâris Mouratoglou, tatăl lui Patrick Mouratoglou – antrenor de tenis al Serenei Williams din 2012, este fondatorul grupului de firme din sectorul energetic Eren. În 2017, francezii de la Total, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, au investit 237,5 milioane de euro în Eren Renewable Energy, care a devenit Total Eren. Grupul lui Mouratoglou deține și aproape 20% din complexul hotelier de patru stele Caro din București, o afacere a familie Lazăr. Pâris Mouratoglou și partenerul său David Corchia au intrat anul trecut în rândul celor mai bogați 500 de francezi pe locul 180 cu o avere estimată la 500 milioane de euro de către publicația Challenges.

Înainte de a intra în afaceri, Ion Maticiuc a fost consilier economic al României la Teheran și Tripoli, înainte de 1989, și director general adjunct în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În mediul privat a investit în companii din petrochimie și imobiliare.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...