spot_img
15.7 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăALEGERI 2020Adrian Năstase: PSD se pregăteste să intre la guvernare, riscând să piardă...

Adrian Năstase: PSD se pregăteste să intre la guvernare, riscând să piardă un avantaj electoral pe care l-ar fi avut rămânând in opoziție. Probabil că Departamentele partidului, dacă ar fi funcționat, ar fi putut să ofere soluții și proiecte cu impact mai puternic in zona economică si socială. Așa pare cumva că este vorba doar de un proiect de supraviețuire

-

”Romania a beneficiat, in timp, de miracole, la conjunctura unor factori interni cu factori externi – Unirea principatelor, Marea Unire. Alte momente favorabile nu au fost insă fructificate. In momentul de fată prioritară este depăsirea crizelor si pozitionarea pentru un viitor global care „nu sună bine”” remarcă Adrian Năstase, într-o postare pe blogul propriu, în care atrage atenția asupra riscurilor intrării PSD la guvernare, transmite Inpolitics.

”PSD se pregăteste să intre la guvernare, riscând să piardă un avantaj electoral pe care l-ar fi avut rămânând in opozitie. Este o decizie de responsabilitate. Dar ea trebuie să fie insotită de anuntarea si punerea in aplicare a unei viziuni de performantă. Probabil că Departamentele partidului, dacă ar fi functionat, ar fi putut să ofere solutii si proiecte cu impact mai puternic in zona economică si socială. Asa, pare cumva că este vorba doar de un proiect de supravietuire (necesar, fără indoială), un proiect al compromisurilor cu liberalii. Vom vedea. Este adevărat insă că pentru a reusi să conduci o masină pe dunele desertului trebuie să dezumfli pneurile la o treime!” afirmă fostul lider social-democrat.

El face, în același timp, un anunț important: nu revine în politică.

”M-au sunat mai multi jurnalisti să mă intrebe ce este cu cererea mea de reabilitare judecătorească si dacă doresc să revin in politică. Le-am răspuns că nu am un astfel de proiect. Asta nu inseamnă că nu urmăresc ce se intâmplă in tară si că nu mi-as dori să invatăm din greselile noastre dar si din reusitele altora” mai spune Năstase.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...