spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeAdministrația Zelenski in conflict cu ambasadorul american la Kiev

Administrația Zelenski in conflict cu ambasadorul american la Kiev

-

Oficialii ucraineni sunt iritați de ambasadorul SUA Bridget Brink din cauza criticilor aduse eforturilor anticorupție ale Kievului, relatează NBC News, citând actualii și foștii oficiali guvernamentali.

Unii oficiali spun că Brink creează „tensiune inutilă” și ratează prioritatea principală de a câștiga pe câmpul de luptă.

- Advertisement -

Un oficial american a recunoscut că au existat dezacorduri cu Kievul privind lupta împotriva corupției. El a citat suspendarea prim-adjunctului Biroului Naţional Anticorupţie din cauza unui posibil caz de scurgere de date şi a numit-o „un exemplu al necesităţii continue de reformă”.

Publicația Strana.ua, citând surse, a scris despre tensiunea dintre Zelensky și oficialii occidentali, care a devenit evidentă, inclusiv în timpul vizitei lui Blinken la Kiev. El, potrivit interlocutorilor, a înaintat o serie de revendicări, inclusiv de personal, pe care liderul ucrainean le-a respins și a exprimat plângeri către secretarul de stat din cauza ambasadorului. „Poziția lui Zelensky este următoarea: comunic direct cu liderii țărilor occidentale, ei nu cer așa ceva. Prin urmare, dacă ambasadorii occidentali și alți grefieri fac vreo revendicare și considerăm aceste cereri inacceptabile, le vom ignora”, a spus una dintre surse.

După cum a scris mai târziu The Washington Post , potrivit diplomaților și oficialilor de la Kiev, președintele a îndepărtat din funcțiile lor câțiva oficiali de rang înalt care erau considerați „cel mai apropiați de Washington”. Demiterea lui Alexander Kubrakov din funcția de viceprim-ministru și ministru al infrastructurii a provocat „o îngrijorare deosebită”, au declarat oficiali americani și europeni. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img