spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăhighlightAdamescu jr l-a angajat pe avocatul lui Mikhail Hodorkovski: DNA foloseşte practici...

Adamescu jr l-a angajat pe avocatul lui Mikhail Hodorkovski: DNA foloseşte practici mafiote

-

Alexander Adamescu, fiul cunoscutului om de afaceri roman Dan Adamescu in prezent in inchisoare, l-a angajat pe avocatul internațional Robert Amsterdam să lupte împotriva persecuției motivate politic de către autoritățile din România, asa cum o numeste el, scrie PR News Wire.

- Reclama -

Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, la 13 iunie 2016, înainte de a vorbi la o conferință privind abuzurile din țările est-europene, dar mai apoi a fost eliberat.

„Persecuția domnului Adamescu România reprezintă un exemplu ieșită din comun al abuzului puterii de stat de către interese private, conduse de motivații care nu au nimic de a face cu statul de drept, combaterea corupției și mai mult au de a face cu suprimarea libertății de exprimare”, a declarat  Amsterdam, care, în trecut, a reprezentat prizonierii politici, cum ar fi Mikhail Hodorkovski.

„Este foarte interesant faptul că DNA-ul a ignorat complet orice implicare a lui Alexander Adamescu, în acest caz, până când a cerut României 500 milioane £ pentru distrugerea unui grup de companii controlate de dl Adamescu, TNG- Grupul Nova, care includ ziarul liberal România Liberă și una dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania Astra asigurari. DNA-ul încearcă o presiune împotriva lui Dan Adamescu cu practici de tip mafiot „, spune Amsterdam.

El consideră că Statele Unite și Germania au fost induse în eroare de guvernul român să creadă că acestă anchetă este un pas pozitiv pentru prevenirea anticorupție în România.

„Statul român – prin intermediul companiei KPMG, a indus în eroare în mod deliberat Regatul Unit și Germania, pretinzând că este vorba despre anti-corupție”, mai afirmă Amsterdam, partenerul fondator al Amsterdam & Partners LLP-

Amsterdam & Partners LLP este o firmă internațională de avocatură cu birouri în Londra și Washington DC.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img