spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăBasarabiaAcuzații la adresa noului premier desemnat al Moldovei/ REPLICA LUI PAVEL FILIP

Acuzații la adresa noului premier desemnat al Moldovei/ REPLICA LUI PAVEL FILIP

-

Pavel Filip, noul premier desemnat al Republicii Moldova, locuiește într-un imobil de lux din sectorul Buiucani din Chișinău.Casa este înregistrată pe numele unuia din cei doi copii ai oficialului, acum în vârstă de 24 de ani. Aceasta însă nu se regăsește în declarația cu privire la venituri și proprietate a funcționarului, scrie Unimedia.info.

Potrivit unei investigații a Ziarului de Gardă, în 2014, actualul ministru al Tehnologiei Informației și Comuncațiilor a vândut o altă casă de locuit, în centrul Chișinăului, pe str. Vasile Alecsandri, cu 3 milioane de lei.

- Advertisement -

Conform declarației cu privire la venituri și proprietate pe anul 2014, Pavel Filip, care este acum ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în 2014 a raportat un venit de 3 milioane de lei din vânzarea unei case de locuit, în urma unui contract de vânzare/cumpărare din 17 septembrie 2014. Casa din str. Alecsandri are, conform datelor cadastrale, o suprafață de doar 68 m.p. și două construcții accesorii.

Conform declarației lui Pavel Filip, pe imobil el a obținut 3,062 milioane de lei.

REPLICA PREMIERULUI DESEMNAT:

„Casa a fost construită pentru feciorii familiei Filip în perioada în care dl Pavel Filip se ocupa de afaceri și nu deținea vreo funcție publică. Imobilul a fost înregistrat în anul 2010, cu aproape un an înainte de a deveni ministru, pe numele mezinului familiei, Dumitru. Soții Filip s-au mutat în casa de pe strada Pogor după ce au vândut propria locuință de pe strada Alecsandri. Potrivit legislației, în Declarația cu privire la venituri și proprietate, persoanele cu funcții de demnitate publică sunt obligate să declare proprietățile deținute de soți împreună cu copiii minori. Reieșind din aceasta, Vă informăm că dl Pavel Filip și-a declarat în termen și deplin toate proprietățile pe care le deține. Informația a fost făcută publică pe site-ul www.mtic.gov.md” se spune în răspunsul citat

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img