spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăBasarabiaAcuzaţii grave în biletul de adio al deputatului moldovenean sinucigaş

Acuzaţii grave în biletul de adio al deputatului moldovenean sinucigaş

-

Deputatul moldovean Ion Butmalai, care s-a sinucis acum două zile, a lăsat nişte note înainte de a muri. El se adresează apropiaţilor săi, dar şi procurorilor.  Independent. md a primit aceste note. Butmalai acuză mai mulţi politicieni de moartea sa şi spune că nu mai poate trăi „în batjocură, dezmăţ şi umilinţă”.

In una din note care poartă specificaţia „Important pentru procurori”, biletadio fostul deputat PLDM le cere anchetatorilor ca „în moartea sa să fie învinuiţi şi traşi la răspundere”:

- Advertisement -

– Vlad Filat – Preşedintele PLDM;
– Vlad Plahotniuc – Prim-vicepreşedintele PDM.

De asemenea, Butmalai consideră că alţi membri PLDM ar avea o parte din vină:

- Advertisement -

– Valeriu Streleţ – Prim-vicepreşedinte PLDM;
– Liliana Palihovici – Vicepreşedinte PLDM;
– Vadim Pistrinciuc – Vicepreşedinte PLDM, deputat ales la 30 noiembrie;
– Victor Roşca – Secretarul general al PLDM, deputat ales la 30 noiembrie, tot el şi fratele fostei soţii a lui Vlad Filat, Sanda.

El îi numeşte pe aceştia „laşi, ticăloşi şi trădători ai neamului” care ar trebui „să sufere la fel de mult” cât „a suferit” el „de pe data de 5 octombrie 2014”.

La începutul lunii octombrie, la sediul PLDM de pe strada Bucureşti, Ion Butmalai a avut o întâlnire cu Vlad Filat, în biroul acestuia. Întâlnirea a durat mai mult de o oră, Butmalai fiind luat de la sediul partidului cu ambulanţa în urma discuţiilor, întrucât i s-a făcut rău. Potrivit unor surse, Butmalai l-a acuzat pe Filat că ar fi ajuns o „slugă” a lui Plahotniuc, acţionând la indicaţia acestuia atunci când a format lista electorală a PLDM pentru alegerile din 30 noiembrie, din care Butmalai nu făcea parte.

Nota lui Ion Butmalai este datată cu 9 decembrie 2014, ora 8:50, spune jurnal.md.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img